Tratament cu Funguran la tomate

★ 13 aprilie 2014 ★

As vrea sa stiu daca se poate stropi la tomate in solar cu funguran si cat costa acest fungicid

✱ Avem 2 raspunsuri la intrebarea despre

 • Toader Gherghitei spune:

  Funguran 50 WP este un fungicid pe baza de cupru (hidroxid de cupru + cupru metalic) omologat pentru tomate. Se foloseste in doza de 0,40% pentru combaterea manei la tomate. Pretul este undeva la 50 de lei kilogramul.

 • alex florea spune:

  Da, puteti folosi Funguran pentru tratament la TOMATE. Funguran OH 50 WP este un fungicid de contact pentru combaterea bolilor la cartof, tomate, castraveti, fasole, ceapa, vita de vie, mar, par, cires, sfecla de zahar, hamei. Funguran OH 50 WP se utilizeaza pentru tratamente pe vegetatie, efectuate preventiv la avertizare sau când sunt conditii favorabile de dezvoltare a patogenilor .

  Mod de actiune: Funguran OH 50 WP este un fungicid de contact cu o capacitate de penetrare în plante si de protejare foarte buna. Aceste caracteristici confera produsului capacitatea de a combate ciupercile patogene, în special din grupa Phycomycete (care produc mana), dar si focul bacterian al rozaceelor. Funguran OH 50 WP are actiune preventiva foarte buna prin inhibarea germinatiei sporilor si de blocare a dezvoltarii miceliului în planta. Perioada de protectie este in functie de conditiile locale si variaza de la 7 la 14 zile . In conditii de infestare puternica, se va utiliza doza maxima omologata.

  Plante tratate: Cartof, Tomate, Castraveti, Fasole, Ceapa, Vita de vie, Mar, Par, Cires, Sfecla de zahar, Hamei

  Boli si Ciuperci combatute: Mana, Rapan, Arsura frunzelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *