Cand se planteaza rosiile (tomatele)

★ 24 aprilie 2014 ★

Cand se planteaza rasadurile de tomate in solar si daca stiti cateva sfaturi pentru incepatorii in cultivarea tomatelor. Multumesc!

✱ Avem 2 raspunsuri la intrebarea despre

 • Toader Gherghitei spune:

  Semanatul se incepe inca din luna ianuarie. Trebuie sa stiti ca rasadul de tomate la plantarea in solar trebuie sa aiba varsta de 60 de zile. In solar, calendaristic se pot planta incepand din a treia decada a lunii martie, pana in prima decada a lunii aprilie. Temperatura in sol trebuie sa fie de minim 12 grade, constant.

 • nicola spune:

  Legat de producerea rasadurilor de tomate, iata cateva sfaturi de la mine. pentru producerea rasadurilor semanati in ladite sau pe strat nutrivit, apoi faceti repicatul in cuburi nutritive, ghivece individuale sau chiar paharele de plastic (eu asta folosesc). Repicatul se face la aparitia primei frunze adevarate. Din acest moment faceti tratamentele.

  Important este sa caliti rasadurile, asta se face cu zece zile inainte de plantare.

  In preziua plantarii in solar udati rasadul abudent astfel incat tesutul vegetal sa fie saturat cu apa. Tratati apoi cu fungicide si insecticide.

  Plantarea se face manual, cu 1-2 cm mai adanc. Distantele de plantare sunt 70 cm intre randuri si 30 cm pe rand la ciclul surt; 35 cm pe rand la ciclul prelungit. Dupa plantare, rasadul se uda local cu 0,5 l apa la fiecare planta, pentru a nu raci solul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *