Rosiile tomatillo – ce sunt

★ 3 mai 2014 ★

Ce sunt rosiile tomatillo si daca pot fi cultivate in Romania? Are cineva in gradina rosii tomatillo, as fi interesata sa iau si eu seminte! (Oana)

✱ Avem un raspuns la intrebarea despre

  • Toader Gherghitei spune:

    Tomatillo are dimensiuni mici, forma rotunda, culoare verde sau galben cand s-a copt. Semanand cu o rosie inca necoapta – fac parte din aceeasi familie Solanum lycopersicum L, familia Solanacee – are o coaja de culoare maro deschis, subtire ca o foaie de hartie, ce trebuie indepartata.

    Avand un gust asemanator cu cel al tomatei, putin mai acid si mai acrisor, tomatillo este folosit in diverse retete traditionale in Mexic.

    Coaja trebuie sa fie intacta, de culoare maro deschis. Dupa ce este curatat, trebuie sa fie neted si fara pete. Majoritatea preparatelor le folosesc inca verzi, dar puteti – pentru un gust mai intens – alege si tomatillo galbene, bine coapte.

    Tomatillo proaspete pot fi pastrate in frigider pana la doua saptamani, intr-o punga de hartie. Pentru a rezista pana la trei saptamani, curatati-le de coaja si puneti-le in pungi de plastic la congelator.

    Pentru gatit, se curata coaja, apoi se spala cu multa apa pentru a indeparta pelicula de la suprafata. Poate fi folosit crud, in salate sau gatit pentru sosuri si supe. Prin fierbere, tomatillo se inmoaie foarte mult, iar gustul se intensifica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *