Rame in gradina – problema?

★ 13 iulie 2014 ★

am o gradina cu iarba si cu trandafiri si solu e plin de rime foarte mari cca 20 de cm si daca se poate as vrea sa stiu cum sa scap de ele ca la plante nu le merge bine deloc astept un raspuns. va multumesc.

✱ Avem 2 raspunsuri la intrebarea despre

  • emil gales spune:

    Problema dumneavoastra nu este legata de rame ci, intuiesc, de umiditatea prea mare din sol. Ramele afaneaza si imbogatesc solul in substante nutritive. Conform ing. Nicolae Balascuta, ramele elimina pamantul consumat mai bogat de cinci ori in azot, de sapte ori in fosfor si de unsprezece ori in potasiu.

    La un hectar de gradina bine ingrijita se gasesc, in medie, 600 kg de rame, capabile sa recircule o cantitate de 15 tone de pamant anual. prezenta ramelor este, totodata, si un semn al calitatii solului. Pe solurile poluate, stropite in exces cu pesticide, numarul ramelor scade sau acestea chiar dispar.

    Prezenta ramelor in sol este un criteriu al sanatatii si fertilitatii solului. Cu cat sunt mai numeroase ramele, cu atat solul poate fi considerat mai fertil. O populatie de 100 ex./mp si masa de 50g/mp pot efectua timp de 210 zile in perioada de vara aprox. 1000m galerii, asigurandu-i solului porozitate, aeratie. Aprox. pe parcursul acestei perioade 100 ex./mp transforma in coprolite (excremente pietrificate continand fosfat natural de calciu, folosit ca ingrasamant in agricultura) 10,5 kg./mp , iar la ha 105 t/ha substante organice humice.

  • Agrofereiea Impex spune:

    Sunt absolut de aceeasi parere, pentru agricultori de meserie prezenta ramelor si altor organisme e un semn al sanatatii pamantului. Cu respect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *