Productia de cirese 2014

★ 5 mai 2014 ★

ce parere aveti, se fac ciresele anul asta sau au fost afectate de primavara rece si ploioasa?

✱ Avem un raspuns la intrebarea despre

  • emil gales spune:

    Productia de cirese va fi mai mare cu circa 15%, datorita intrarii pe rod de noi livezi, atat in cazul celor care cultiva in sistem hobby cat si in cazul marilor exploatasii intensive, este de parere Aurel Tanase, presedinte Organizatia Interprofesionala Nationala Prod Com Legume Fructe din Romania.

    „Trendul de extindere a suprafetelor cultivate cu cires va creste, impulsul fiind dat de programul de reconvensie a livezilor, care beneficiaza de bani europeni”, a spus Aurel Tanase citat de agro intel

    Potrivit acestuia, anul acesta ciresele se vor coace mai devreme cu 10 zile, deoarece temperaturile au fost destul de ridicate, iar ploile abundente cauzate favorizeaza la randul lor acest lucru.

    La fel ca si in 2013, pretul cireselor ar trebui sa se mentina intre 5 si 6 lei, atunci cand intreaga productie va intra pe piata. in 2013, la inceputul lunii iunie un kilogram de cirese romanesti a fost de 10 lei la inceputul lunii iunie dupa care a scazut la 8 lei in doua-trei saptamani si s-a stabilizat in jurul a 5-6 lei in iulie cand a fost saturatie pe piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *