Perioada de inflorire lavanda in Romania

★ 9 aprilie 2014 ★

Am vazut ca au aparut si la noi mai multe plantatii de lavanda, as vrea sa stiu care e perioada de inflorire ca sa poata fi vanduta buchete?

✱ Avem 8 raspunsuri la intrebarea despre

 • Toader Gherghitei spune:

  In conditiile de la noi lavanda infloreste in luna iunie, in prima decada. Exista insa si varietati cu inflorire mai devreme (sfarsitul lui mai) sau altele care infloresc la sfarsitul lui iunie sau in iulie. Merita mentionat ca lavanda mai infloreste si a doua oara pe an, dar inflorirea este mai redusa.

 • mihaela t. spune:

  Lavanda este o planta permanent verde. Schimbarea frunzelor se realizeaza treptat, in timpul perioadei de repaus o parte din frunzele batrane se usuca si cad.

  In populatiile de lavanda predomina formele in care infloresc o singura data in an, dar se gasesc si forme care infloresc esalonat sau de 2 ori in timpul vegetatiei.

  In decursul perioadei de vegetatie lavanda parcurge urmatoarele faza:
  – infrunzire
  – butonizare
  – inflorit
  – maturarea semintelor

  Factorul principal care limiteaza raspandirea diferitelor specii de lavanda este temperatura. Plantele de lavanda pornesc in vegetatie la temperaturi medii zilnice ale aerului in jurul a 10 C.

  Samanta semanata in pragul iernii direct in camp sau in straturi reci rasare in masa primavara, la 12-15 C, daca are umiditatea necesara.

  Plantele care au iernat in conditii neprielnice ies din iarna slabite si pornesc in vegetatie mai tarziu, cand tamperatura aerului ajunge in jur de 14 C.

  Lavanda rezista foarte bine la temperaturi de -15 C, fara a fi acoperita cu un strat de zapada si la temperaturi de -31 C, atunci cand stratul de zapada are grosime de 40-50 cm.

 • eugen soimu spune:

  poate inflori din primul an de la plantare?(nu in scop de recoltare ci pentru albine sunt interesat)
  multumesc!

 • Nicolae spune:

  Pentru Eugen Soimu: Eu am cumparat la ghiveci din magazin 15 bucati, am dat 10 lei pe bucata. Le-am cumparat luna trecuta, le-am tinut in solar pana saptamana trecuta sa se aclimatizeze, parte din ele au inceput deja sa infloreasca, au boboci si le-au crescut lastari noi. Dupa ce trece valul de frig le mut in gradina, bilonate, asa cum am vazut in Franta. Nu stiu sincer daca e acelasi soi ca cel care se recolteaza, avand in vedere ca le-am luat ca plante ornamentale. Pe eticheta scria lavandula angustifolia. Sper sa fie de folos.

 • Emilian g. spune:

  Va salut. Am cumparat si eu un ghiveci cu la 30 de lei, planta avea boboci, era destul de mare aproximativ 30-40 cm sub forma de tufa. I-am schimbat pamantul, am mutat-o in ghiveci mai mare si o tin la o fereastra insorita, unde are cel putin 5-6 ore soare direct. Problema e ca au inceput sa se ofileasca atat florile, bobocii, dar si planta, ca si cand nu ar avea apa, desi am udat-o. Am gresit undeva? Stiam ca are nevoie de mult soare, oare ii dauneaza spatiul inchis?

 • kovacs ioan spune:

  vand lavanda verde si uscata,saculeti cu floare pura si lavanda la ghiveci.

 • kovacs ioan spune:

  Vand lavanda buchete proaspete si uscate, saculeti cu floara pura si lavanda la ghiveci. Ma puteti contacta la Medias jud. Sibiu .Tel.0723568266

 • Gaby spune:

  În luna mai catre lună iunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *