Intrebare calcul UDE masura 121 si 141

★ 20 aprilie 2014 ★

Daca o persoana a accesat ambele masuri in anul 2011 cate UDE-uri trebuie sa creasca in total? Stiu ca in variantele recente ale Ghidului Solicitantului se specifica 7 UDE-uri insa in varianta din anul respectiv nu exista aceasta prevedere. Tin sa mentionez ca au fost depuse planuri de afaceri identice deoarece era aceasi exploatatie si acelasi obiectiv de dezvoltare. De asemena investitiile trebuie sa fie diferite pentru cele 2 masuri? Tinand cont ca mas 141 nu este o masura ce are ca scop finantarea investitiilor ci sprijinirea fermelor de semi-subzistenta (drept urmare erau eligibile si persoane care nu au ales sa investeasca in ferma) se accepta ca aceste investitii sa fie cele de la Mas 112?

✱ Avem un raspuns la intrebarea despre

 • Toader Gherghitei spune:

  Deneficiarii masurii 112 care sunt si beneficiari ai masurii 141, trebuie sa respecte conditiile minime de eligibilitate pentru fiecare masura in parte.

  Activitatile pe care solicitantul se angajeaza sa le efectueze prin Planului de afaceri in cadrul fiecarei masuri devin conditii obligatorii.

  In acest caz cresterea dimensiunii economice a fermei, la solicitarea celei de a doua transe, aferenta masurii 112, va fi de 4 UDE iar pentru anul 3, aferent masurii 141, va fi de 3 UDE.

  Prin urmare, la sfarsitul anului 3, cresterea dimensiunii economice a fermei, aferenta masurii 141, va fi de 7 UDE. ( pag. 12/13 Ghidul Solicitantului mas. 141)

  Va recomandam sa va adresati Compartimentuuil AM- PNDR judetean, acolo unde se afla dosarul administrativ al proiectului dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *