Ingrijire sporul casei

★ 13 iulie 2014 ★

Am mai multe flori printre care multe de sporul casei(este o specie ce seamana cu un micut trandafir), le tin afara in gradina dar protejate de un zid,si au multi paianjeni si furnici, din aceasta cauza nu se dezvolta foarte bine. M-ati putea ajuta cu un sfat? Va multumesc.

✱ Avem 3 raspunsuri la intrebarea despre

 • alina spune:

  Sporul Casei prefera lumina indirecta – este bine sa fie pastratea intr-un loc aerisit (desi rezista bine si la temperaturi ridicate, cel mai bine se simt pana la 20 grade C) si nu departe de lumina soarelui. Nu trebuie udata prea mult, excesul de apa duce la putrezirea plantei. Vara se poate fertiliza pentru a se dezvolta bogat si viguros.

  Daca planta ancepe sa dezvolte tulpini inalte, mai ales spre sfarsitul verii, se ciupesc la o treime de la varf, pentru a incuraja ramificarea si pentru a stimula infloritul.

  Pentru paienjeni, folositi acaricide sau insecticide omologate.

 • elena spune:

  impotriva paianjenului rosu se poate stropi planta cu MILBEKNOCK, acaricid insecticid sistemic, actioneaza impotriva paianjenilor in toate fazele de dezvoltare ou-larva-adult

 • irina spune:

  Udati sporul casei consecvent. Nu trebuie sa inundati ghiveciul, adica sa balteasca apa, dar nici sa lasati floarea o perioada lunga fara apa. Daca nu are apa, frunzele se ofilesc repede si apoi cad, efectele sunt vizibile. In cazul in care are prea multa apa, florile sunt primele care cad apoi planta se poate imbolnavi si putrezi de la radacina. In acest caz o mai puteti salva doar prin butasire, prelevati butasi de aprox 10 cm din partile sanatoase si puneti-i la inradacinat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *