Ingrijire lamai

★ 13 iulie 2014 ★

buna ziua,as vrea sa stiu cum se ingrijeste lamaiul?

✱ Avem un raspuns la intrebarea despre

 • emil gales spune:

  In general, majoritatea citricelor au aceleasi cerinte legate de clima. Prin urmare, cultivarea lor ca specii ornamentale, in conditii de apartament, trebuie sa respecte cateva reguli pentru a le face sa se simta „ca acasa”.

  In primul rand au nevoie de foarta multa lumina. Este adevarat, in sezonul rece se multumesc si cu putina, dar daca doriti sa aveti in primavara un copacel inflorit, tineti-l cat mai aproape de o fereastra luminata.

  Atentie la plantare!
  In jurul radacinilor, citricele au o retea alcatuita din hifele unei ciuperci alaturi de care planta traieste in simbioza. In nici un caz, nu curatati de tot radacina copacelului, cand o plantati in alt ghiveci lasati si pamant din cel vechi in jurul radacinilor. Nu uitati sa le lasati sa se dezvolte, deci alegeti intotdeauna un vas cu diametrul potrivit pentru marimea copacului.

  Pamantul din vas trebuie sa permite scurgerea usoara a apei. Pe fundul ghiveciului asezati un strat de cioburi de ceramica de la ghivece vechi, sparte, sau pietris si moloz. Pamantul trebuie sa fie un amestec de turba si pamant de flori, in proportii de 1:1

  Nu udati cu apa de la robinet!
  Este excelenta apa de ploaie, cu care ii puteti pulveriza si frunzele, Daca nu aveti posibilitatea sa o obtineti, lasati cel putin 24 de ore o galeata cu apa de robinet la temperatura camerei, pe care apoi puteti sa o folositi pentru udat. Nu udati foarte des, mai ales iarna!

  Citricele de apartament pot fi atacate de daunatori precum acarienii si paduchii de frunza. In acest caz, folositi un inseticid precum Mospilan.

  Denumiri stiintifice ale principalelor citrice de apartament:

  Portocala – Citrus sinensis
  Mandarina – Citrus reticulata
  Lamaie – Citrus limon
  Grapefruit – Citrus paradisio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *