Cat este de fapt subventia pentru bovine?

★ 18 aprilie 2014 ★

As vrea sa stiu cat este subventia pentru bovine de fapt si cat primim in cont. Ministrul a spus ca s-a dublat subventia.

✱ Avem 5 raspunsuri la intrebarea despre

 • Toader Gherghitei spune:

  Ministrul agriculturii, Daniel Constantin a declarat intr-o conferinta de specialitate, la Galati, ca subventiile acordate in anul 2014 crescatorilor de bovine au crescut semnificativ sau chiar s-au dublat.

  „Aproximativ 150.000 de crescatori de bovine vor primi de la bugetul de stat, subventii in valoare totala de 570 de milioane de lei”, a anuntat luni, la Galati, vicepremierul Daniel Constantin, ministrul agriculturii si Dezvoltarii Rurale, precizand ca subventiile acordate in 2014 crescatorilor de bovine s-au dublat sau s-au triplat fata de cele acordate anul trecut, respectiv de la 500 de lei/cap de bovina, in 2013, la 700-1.300 de lei-cap de bovina in 2014. „Masura a fost luata in contextul in care Ministerul Agriculturii vrea sa incurajeze productia autohtona de lapte, avand in vedere pericolul importurilor de lapte, la preturi scazute, din strainatate, incepand cu 2015, cand se va liberaliza piata laptelu”, a spus Constatin, citat de Agerpres.

 • mincu spune:

  „Anul trecut, subventia a fost de 500 de lei pe cap de animal, dar in acest an va fi un pic mai mica. Inca nu stim exact cu cat, pentru ca ea se va acorda in functie de efectivul real, nu ca pana acum, cand banii se dadeau pentru cate animale erau in ferma in 2008”, a explicat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

 • alex florea spune:

  Ministerul Agriculturii a publicat proiectul de ordin pentru aprobarea modului de implementare, a condiţiilor specifice, a criteriilor de eligibilitate a termenilor de referinţă și a modelului de cerere pentru acordarea ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine și ovine/caprine și a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită și producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine,din zonele defavorizate, în anul 2014.

  http://www.agromonitor.ro/noutati-subventii-animale-2014-procedura-de-depunere-conditii-de-eligibilitate-cererea-de-plata/

 • alex florea spune:

  Guvernul va aloca 585 milioane de lei (131 milioane de euro) din bugetul de stat pentru Plăţile Naţionale Directe Complementare (CNDP) în sectorul zootehnic la specia bovine, pentru cererile depuse în 2013. Sumele încasate de producători ar ajunge, deci, la 431 lei/cap de animal şi 89 lei/tona de lapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *