Cand se taie magnolia

★ 13 iulie 2014 ★

Magnolia se poate taia acuma vara daca vreau sa ii dau forma la coroana? Multumesc anticipat

✱ Avem 4 raspunsuri la intrebarea despre

 • Toader Gherghitei spune:

  Taierile de formare si intretinere la magnolie se fac vara, aceasta perioada fiind ideala datorita ploilor care au refacut rezerva de apa in sol in majoritatea regiunilor si temperaturilor moderate. Taierile de formare a coroanei la magnolie presupun scurtarea uniforma a ramurilor lungi si subtiri. Se vor indeparta si ramurile crescute in partea inferioara a trunchiului, sub punctul din care ne dorim sa inceapa coroana definitiva. Unele specii de magnolie emit lastari la baza trunchiului (colet) sau la distanta, prin drajonare, care trebuie indepartati deoarece contribuie la slabirea vigurozitatii trunchiului principal. Spor la lucru!

 • Inamu P. spune:

  Magnolia stellata se preteaza la formarea unei coroane sau merge numai arbust (ca forsythia, iasomia etc.)? Eu am cumparat una cu 4 ramuri lungi plecind din colet si imi pun problema cum s-o tai la vara… Multumesc

 • Costin spune:

  Pentru Inamu: se preteaza orice magnolie la formarea coroanei, se face din taiere, este destul de viguroasa. Eu am si forsitie sub forma de pomisor, ii curat an de an lastarii care ii dau de jos de la radacina si pe tulpina pana la 1 metru jumate, iar sus ii fac taieri de ramificare.

 • Ioana calinescu spune:

  Am o magnolie mare si batrana are cam 20 ani. Vreau sa ii tai ramurile de jos ca s-a intins si deranjeaza in jur. Pot sa o fac in aceasta perioada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *