Intrebari despre: hibiscus

Problema cu purici negri la trandafir japonez

am o problema cu trandafirul meu japonez, si anume de 2 saptamani s-a umplut de niste pureci negrii.
ma intai l-am spalat bine si l-am tuns. pt ca au aparut la loc a doua zi, l-am stropit de mai multe ori cu apa cu scrum (metoda recomandata de niste prietene).

pentru ca nici asa nu au disparut am luat un o solutie care „distruge toate tipurile de pureci de plante, paduchele de frunze, musca alba, thrips, omizi, paianjenul rosu si purecii de trandafiri de gradina” cu care l-am stropit. dupa primma aplicare am gasit in jurul ghiveciului o multime de pureci morti, dar si foarte multi vii si sanatosi pe frunze.

asa k l-am mai stropit o data si am avut acelasi rezultat. pe prospectul solutiei spune ca trebuie aplicat o data la 8 zile dar avand in vedere ca trandafirul meu a cam ramas fara frunze si toti mugurii sunt plini de pureci.. nu cred ca mai rezista 8 zile..

ce ma sfatuiti?

★ 7 august 2014 ✱ un raspuns

insecte pe lastar trandafir japonez

am un trandafir japonez si de cateva zile am observat la capatul lastarilor niste insecte foarte mici de culoare verde deschis. cred ca este vorba de un parazit va rog ajutati-ma; trandafirul este si inmugurit

★ 21 iulie 2014 ✱ zero raspunsuri

cand se taie trandafirul chinezesc

am un trandafir chinezesc prins in primavara care acum are 8 frunze. as dori sa stiu cind trebuie facuta prima taiere si cum se procedeaza pentru a obtine o forma de copacel (cite frunze trebuie sa aiba lastarul indepartat). va multumesc

★ 21 iulie 2014 ✱ zero raspunsuri

nu mai infloreste trandafirul chinezesc

Buna seara!Am un trandafir chinezesc care nu infloreste mai deloc.Il am de vreo 5 ani si a facut de vreo 2 ori (in perioade diferite) cate un boboc care nu a reusit sa infloreasca. Cand este cald il tin pe balcon, unde are suficienta lumina, iar cand este frig il tin in casa, unde nu are parte de aceeasi luminozitate. Sa fie oare aceasta cauza? Mentionez ca il ud regulat, din toamna am incercat si niste ingrasamant lichid, dar nici un rezultat deocamdata. Am auzit ca ar exista niste ingrasaminte pt plante cu flori sub forma de granule. Ar putea fi acestea benefice?Ce trebuie sa fac ca sa aiba flori? Astept un raspuns daca ma puteti ajuta. Va multumesc

★ 19 iulie 2014 ✱ zero raspunsuri

musculite pe trandafir chinezesc

Am un trandafir chinezesc si de aproximativ o saptamana s-a umplut de niste „musculite” care am inteles ca se numesc paduchi sau pureci de frunze. Cert este ca i-au invadat nu numai lastarii si bobocii ci si frunzele mature . Ce sfat imi dati pt a salva planta? Va multumesc.

★ 17 iulie 2014 ✱ zero raspunsuri

cad florile la hibiscus

buna ! am niste probleme cu : un hibiscus care face foarte multi bobocii dar cand sunt aproape marisori ( 4-5 cm) ii arunca !! ce sa fac caci umiditate au , ingrasamant au !! am un ananas si i se tot usuca frunzele , de ce si ce sa fac????

★ 13 iulie 2014 ✱ 2 raspunsuri