Intrebari despre: citrice

Fructe pe lamai altoit

Buna ziua! Am un lamai altoit care a inflorit acum al treilea an. In primul an a facut trei flori care dupa inflorire au cazut. Al doilea an a facut douasprezece flori, trei au facut fructe dar cand fructele au fost de marimea unui bob de mazare au cazut. In luna noiembrie – decembrie i-au cazut cam 70% din frunze. Anul acesta pe toate ramurile si la toate ochiurile de unde au cazut frunzele a inflorit. A dat si frunze noi dar mult mai putine fata de flori.

Are peste 150 de flori, am incercat sa le polenizez dar la cea mai mica atingere florile cad. Din decembrie il pun in apa la 2 saptamani o solutie nutritiva pentru citrice si de asemeni il stropesc cu ea pe frunze. In luna martie i-am schimbat vasul cu unul mai mare (cca. 40 de litri) i-am pus pamint proaspat de la florarie in care am adaugat cam 3-4% nisip.

De asemeni o parte din frunze se usuca la farf fara sa cada. In ultimul timp mai putine frunze se usuca la farf.

Iarna il tin in sufragerie cam la 21 de grade si vara in balcon. V-asi fi foarte recunoscator pentru un sfat. Multumesc!

★ 8 august 2014 ✱ zero raspunsuri

Am un lamai altoit care nu face flori

Buna ziua. Va solicit un raspuns legat de ingrijirea unui lamai. In urma cu 4-5 ani am altoit un lamai. Dupa doi ani a trebuit sa tratam lamaiul cu o substanta recomandata de o persoana specializata, pentru deparazitarea pomului. Problema este ca la 5 ani de la altoire, lamaiul nu a facut nici o floare. Il am intr-un ghiveci destul de mare, si totdeauna sta in conditii optime de caldura si lumina. Puteti sa-mi spuneti, va rog, ce trebuie sa fac pentru ca lamaiul sa inceapa sa infloreasca si sa produca ceva? Va multumesc.

★ 2 august 2014 ✱ zero raspunsuri

mandarin obtinut din sambure

asta iarna dupa ce am consumat mandarine am aruncat cativa samburi intr-un ghiveci cu flori si au rasarit toti samburii. acum au cam 10 cm inaltime si sunt rasariti gramada mai multe fire. ce ar trebui sa fac in continuare? pot sa-i replantez in alt ghiveci separat ca sa se dezvolte mai departe?
vreau cateva idei va rog. multumesc.

★ 31 iulie 2014 ✱ un raspuns

tratament insecticid lamai

am un lamai cu trei fructe. una foarte mare si doua mai mici cat o nuca. a mai avut doua flori, zic eu gemene din care una a facut fruct iar cealalta nu. dupa citva timp si acel fruct mic s-a ingalbenit si a cazut si ma tem pentru celalalte fructe mature deoarece am observat ca ultimele frunze crescute nu sunt la fel de verzi ca si celalalte; pe linga unele frunze si ace s-a format ca si o pinza de paianjen, a si in pamint sunt niste *pureci albi*. as dorii cateva sfaturi. va multumesc.

★ 25 iulie 2014 ✱ zero raspunsuri

cum schimb pamantul la calamondin

Buna ziua!

Am o specie de portocal pe nume Calamondin, si as vrea sa imi spuneti cum trebuie sa il ingrijesc: la cat timp trebuie udat si ce cantitate, cand i se schimba pamantul si de care, si ce altceva trebuie sa facem sa ii mearga cat mai bine?

★ 14 iulie 2014 ✱ un raspuns